Ontstaan van Buddies

‘’Op een doordeweekse dag was ik stage aan het lopen in Gorinchem, een collega vroeg mij, Floris wat zou jij nou willen gaan doen nadat je klaar bent met school? Ik had hier altijd hetzelfde standaard antwoord op: Ik wil bij een groot bedrijf gaan werken, mezelf bewijzen en vervolgens ergens gaan werken waar ik zelf volledig achter sta. Dit leidde ertoe dat ik samen met mijn collega ging nadenken over ideeën waar ik zelf volledig achter zou staan.

 

Mijn eerste gedachte ging uit naar mijn vroegere oppas Saskia Bassa, ik heb mij altijd bevoorrecht gevoeld met de oppas die ik heb gehad. Saskia was op 100 verschillende manieren inzetbaar, zoals bijvoorbeeld het samen spelen met lego, buiten voetballen en tekenen. Saskia was voor mij het ultieme maatje (Buddy).

 

Vanaf mijn 16e ben ik begonnen met oppassen, ik probeer dit altijd net zo goed te doen als Saskia dat bij mij deed. Terwijl ik aan het oppassen was bij een familie in Deil kreeg ik opeens een idee. ‘hoe leuk zou het zijn als iedereen in Deil over een Buddy kan beschikken’.

 

Een tijdje geleden had ik samen met Maxim Westbroek aan een project gewerkt. Maxim komt al van kleins af aan bij ons over de vloer. U kent hem vast wel van de lokale Spar. Tijdens dit project werd duidelijk hoe prettig en effectief wij konden samenwerken. Dit zorgde ervoor dat ik gelijk met mijn idee bij Maxim aanklopte. Maxim bleek net zo enthousiast over Buddies als ik en we zijn gelijk van start gegaan.

 

Ik begon gelijk met het maken van een plan, het startte allemaal met het uitzoeken van jongeren die het in zich hebben om een Buddy te zijn. Gelijk kwamen er een hoop jongeren in beeld; Vrienden, mijn broertje, vrienden van mijn broertje, mijn buurmeisje en ga zo maar door.

 

Maxim is bijzonder handig met computers, hij is dan ook de gene die er verantwoordelijk voor is dat wij over deze prachtige website beschikken. Wij hebben ons 100% ingezet om ons idee te realiseren en wij gaan er alles aan doen om u de (Saskia) ideale Buddy te bezorgen!’’

Buddy Floris